تفاوت بین ایست قلبی و حمله قلبی
ایست قلبی چیست؟
ایست قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب پمپاژ خون را در سراسر بدن متوقف کند. این زمانی اتفاق می افتد که سیگنال های الکتریکی در قلب مختل شود. هنگامی که قلب پمپاژ خون را متوقف می کند، مغز دریافت اکسیژن را متوقف می کند و منجر به تنگی نفس و در نهایت بیهوشی می شود.
ایست قلبی: علل و علائم
ایست قلبی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که شایع ترین آنها حمله قلبی است. ایست قلبی برای کسانی که نقص مادرزادی قلب دارند یا با سیستم الکتریکی قلب مشکل دارند، خطری است.
بیمارانی که دچار ایست قلبی می شوند هوشیاری خود را از دست می دهند و به طور ناگهانی زمین می خورند. درد خفیف قفسه سینه، تنگی نفس، بیقراری و سرگیجه از جمله علائم هشداردهنده ایست که قبل از ایست قلبی وجود دارد. مردم معمولاً این نشانهها را نادیده میگیرند، اما این نشانهها جزو شایعترین نشانههای هشدار دهنده ایست قلبی هستند. استرس و همچنین مکمل های غذایی می توانند بر قلب تأثیر منفی بگذارند.
ایست قلبی عروقی را می توان با داشتن یک سبک زندگی سالم و خوردن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل کاهش داد.
ایست قلبی همان سکته قلبی است؟
برای افرادی که فقط تجربه اولیه پزشکی دارند، اشتباه گرفتن ایست قلبی و حمله قلبی کاملاً غیرعادی است. با وجود این واقعیت که آنها شبیه به هم هستند، اما بسیار متفاوت هستند. حمله قلبی، که به عنوان انفارکتوس میوکارد نیز شناخته می شود، وضعیتی است که زمانی رخ می دهد که جریان خون به قلب به طور ناگهانی مسدود شود. هنگامی که جریان خون به قسمتی از قلب کاهش می یابد یا وجود ندارد، ناحیه ای که توسط آن سرخرگ سرو می شود شروع به مردن می کند، وضعیتی که در اصطلاح پزشکی به عنوان حمله قلبی شناخته می شود. قلب همچنان می تپد و کار خود را انجام می دهد، اما نه مثل قبل کارآمد. هر چه قسمتی از قلب مدت طولانی تری بدون خون بماند، احتمال بهبودی آن کمتر می شود. متخصصان قلب آن را مشکلی در سیستم "لوله کشی" قلب می نامند.
از طرف دیگر وقتی قلب می ایستد، قلب ناگهان از تپش باز می ایستد. این معمولاً به دلیل نقص در مکانیسم "الکتریکی" قلب است. پس از توقف ضربان قلب، جریان خون به کل بدن، از جمله مغز، وجود ندارد. اگر زمانی دیدید که فردی به طور غیرمنتظره در حال سقوط است، ممکن است فقط چند دقیقه طول بکشد تا بدن او آسیب جبران ناپذیری را متحمل شود. او نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد و ممکن است نیاز به شروع احیای قلبی ریوی (CPR) تا رسیدن مراقبت های پزشکی حرفه ای داشته باشد.
با وجود اینکه این دو بیماری به هم مرتبط نیستند، ارتباط وجود دارد. ایست قلبی در برخی از موارد حمله قلبی رخ می دهد، اما حمله قلبی شایع ترین علت ایست قلبی است. سایر بیماری هایی که می توانند به سیستم الکتریکی قلب آسیب برسانند، مانند کاردیومیوپاتی (بیماری های عضلانی) و مشکلات الکترولیتی، می توانند باعث ایست قلبی شوند.
درد، سرگیجه و تنگی نفس برخی از علائم حمله قلبی هستند، در حالی که ایست قلبی باعث از دست دادن تقریباً سریع هوشیاری می شود. در اصطلاح عامیانه، حمله قلبی یک مشکل الکتریکی است، در حالی که ایست قلبی ناگهانی یک مشکل گردش خون است.
شانس زنده ماندن
شانس یک فرد برای زنده ماندن از حمله قلبی یا حمله قلبی بسیار متفاوت است. علیرغم این واقعیت که زنده ماندن به دریافت فوری CPR از یک فرد نزدیک بستگی دارد، حدود 90٪ از افرادی که در خارج از بیمارستان دچار ایست قلبی می شوند می میرند. CPR می تواند شانس بقای فرد را افزایش یا سه برابر کند، به خصوص اگر در چند دقیقه اول پس از ایست قلبی انجام شود.
حملات قلبی با شدت کمتر چنین میزان مرگ و میر بالایی ندارند، زیرا یک شریان مسدود شده را می توان بلافاصله با درمان مناسب باز کرد. هدف از درمان ایست قلبی بازگرداندن گردش خون و ریتم الکتریکی است، در حالی که هدف از درمان حمله قلبی باز کردن مجدد عروق مسدود شده و بازگرداندن جریان خون است. اگر فردی دچار ایست قلبی شد، کمک بگیرید و احیای قلبی ریوی را شروع کنید و اگر دچار حمله قلبی شد، او را به بیمارستان ببرید.
[ad_2]