بهترین زمان مراجعه به پزشک اطفال چه زمانی است؟
همه می دانیم که کودکان به سرعت تغییرات جسمی، عاطفی و رفتاری را طی می کنند و ممکن است گاهی نیاز های پزشکی آن ها قابل تشخیص برای پزشکانی که عمدتا بزرگسالان را معالجه می کنند، قابل تشخیص نباشد اما آیا می دانید که پزشک اطفال کیست و چه نوع بیماری هایی را می تواند درمان کند؟
آشنایی با متخصصین اطفال
آن دسته از پزشکانی که آموزش های تخصصی برای درمان کودکان، نوزادان، نوجوانان و بزرگسالان را دیده اند، متخصص اطفال نامیده می شوند. می دانیم که مراقبت از نوزادان از دوران بارداری شروع می شود و تا هر سنی ادامه پیدا می کند. متخصص اطفال کسی است که انواع بیماری در کودکان را تشخیص می دهد.
آشنایی با انواع پزشک اطفال
برخی از پزشکان اطفال مسئولیت معاینه، بررسی بهداشت، واکسیناسیون و... را انجام می دهند و برخی دیگر با درمان و معالجه کودکان و یا با سن خاصی از کودکان سرو کار دارند. انواع پزشکان اطفال به صورت زیر بیان می شوند:
- متخصصان طب نوجوان
- متخصصان اطفال مراقبت های ویژه
- متخصصان اطفال تکاملی_ رفتاری
- متخصصان اطفال با تخصص کودک آزاری
- متخصصان انکولوژی کودکان
- متخصصان قلب و عروق کودکان
- متخصصان ریه کودکان
- متخصصان روماتولوژی کودکان
- نفرولوژیست های کودکان
- متخصصان مغز و اعصاب کودکان
- متخصصان نوزاد
- متخصصان گوارش اطفال
- متخصصان غدد اطفال
زمان مناسب جهت مراجعه به پزشک اطفال چه زمانی است؟
برای حفظ سلامتی کودک، والدین باید به صورت دوره ای نزد پزشک اطفال بروند. طی این ویزیت ها سرپرستان می توانند هر اطلاعاتی که در رابطه با سلامتی فرزندانشان نیاز است، بدست آورند. واکسیناسیون کودکان نیز در همین مراجعه های دوره ای انجام می شود.
از هر ۶کودک که در رده سنی ۳تا ۱۷ سال قرار دارند، ۱ نفر از آن ها به مشکلات رفتاری و یا تکاملی دچار می شود. این پیش بینی توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری یا CDC انجام شده است. پس بهتر است نسبت به شناسایی و درمان هر نوع بیماری زودتر اقدام کنیم.
معمولا در ویزیت های دوره ای، رشد جسمی و عاطفی کودکان مورد ارزیابی قرار می گیرد.
در اولین سال زندگی فرزندتان بهتر است که ۷ بار به پزشک اطفال مراجعه کنید تا در صورت بروز مشکل، به سرعت آن را رفع نمایید. بعد که کودک در دوره ۱تا ۲ سالگی قرار گرفت، ۳تا ۶ ماه یک بار نزد پزشک بروید.
شرایطی وجود دارد که برای کودک بسیار خطرناک می باشد مثل: تب ۴۰ درجه سانتی گراد یا بالاتر که معمولا با تشنج، گیجی، گریه طولانی و یا مشکلات تنفسی همراه است که در این صورت باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید.
یا مثلا کودک زیر ۲ ماهی دارید که دمای مقعدی ۳۸ درجه سانتی گراد دارد، آنگاه باید با اورژانس تماس بگیرید.